המזווה הישראלי - חלק ב
אודות הפרק
ממשיכים עם המזווה הישראלי בכל הכוח, ומה מצפה לנו בפרק של היום?
פתיתים – מי גרם להם להכנס לצלחת הישראלית? איך מכינים פתיתים כמו בצהרון? ואיך אנחנו חושבים שבאמת צריך להכין פתיתים?
ואם כבר פתיתים אז למה פסטות הפכו לפחמימה הכי פופולארית בישראל?
פירורי לחם – הלבנים מול הזהובים. למה אפרת מעדיפה את זה ולוקסי דווקא את זה? וממתי נכנס השומשום לפירורים?
מזווה השימורים – עגבניות מרוסקות מול רסק עגבניות, טונה בשמן מול טונה במים, מלפפונים בחומץ מול אלה במלח, תירס מתוק מול תירס קל, מתי החליף האנשובי בצנצנת את הממרח שבשפופרת, ומתי הפך הקרם קוקוס לחלק מהמזווה הביתי שלנו?
מזווה השמנים – שמן זית, שמן נייטרלי, חמאה. ואיך נעלם לו השמאלץ והאם הוא צפוי לחזור?
ומזווה הרטבים האסייתים– רוטב צ'ילי, סויה, נאם פלא, שמן סומסום – מתי קרתה המהפכה האסיאתית בארץ ואיזה רטבים יש לכל אחד בבית?
וכמחווה של כבוד דיברנו עם רות סירקיס, האישה ואגדת המטבח שעל תבשילה גדלו כאן דורות רבים, והיא זו שכתבה את ספר הבישול האסייתי הראשון בעברית ושאלנו אותה, ואיתה חקרנו, האם אפשר היה בכלל להשיג את המרכיבים האקזוטיים הללו, בסוף שנות ה-70 כשהספר נכתב.
אינסטגרם:
אפרת אנזל | אורן לוקסנבורג
חפשו אותנו בפייסבוק של אפרת או של אורן @efrat_enzel @orenluxy או באינסטגרם
יש לכם שאלות? רוצים להציע הצעות? שלחו לנו מייל enzel.luxy@gmail.com
Music: https://www.purple-planet.com
Sound effects: http://www.soundeffectsplus.com
רוצים לבוא איתנו לאיטליה ?
בחורף 2024 נוציא קבוצה נוסף לטיול קולינרי לאיזור הכי טעים וחשוב שיש באיטליה
נאכל במסעדות משוגעות, נלמד בסדנאות בישול מהמקומיים, נבקר אצל יצרנים פיימונטזים, נצוד כמהין ונאכל בהמון המון מסעדות, הטובות ביותר שיש לאיזור להציע.
רוצים לגלות עוד? לחצו כאן